Impactul SPA-ului asupra sanatatii

SPA inseamna momente unice de ingrijire a sanatatii psihice si fizice si de relaxare.
Destindere pentru muschi si minte, relaxare totala, rasfat al trupului si confort al spiritului – SPA-ul reprezinta toate aceste lucruri la un loc. Termenul care desemneaza locatia in care gasesti toate acestea provine din abrevierea unei expresii latine: Sanitas Per Aquam – Sanatate prin Apa. Si asa cum arata si numele, SPA-ul a fost la inceput un loc al hidroterapiei. Romanii, mandri succesori ai grecilor, au pus bazele acestui SPA, infiintand primele centre de intretinere in care se folosea apa in folosul sanatatii.

Cuvantul SPA desemneaza in primul rand un Jacuzzi, un bazin cu apa de intre 37 si 40 grade Celsius, filtrata, tratata si improspatata in permanenta. Acest bazin este plin de bule produse prin injectia apei sau a aerului. Bulele au efect hidromasant. Acest bazin poate fi instalat in exterior sau in interior, iar in el se poate relaxa o singura persoana sau mai multe. SPA-ul este un spatiu destinat regenerarii si repaosului, dar si meditatiei. Pentru acesta activitate au fost amenajate salile de relaxare si meditatie.

SPA-ul este caracterizat de un concept holistic, care trateaza omul in globalitatea sa. Conceptul este fondat pe ideea ca sanatatea si starea de bine pot fi realizabile doar prin armonia corpului si a spiritului. SPA inglobeaza terapiile prin apa, dar si masajul, exercitiile fizice (de exemplu Pilates), tratamentele corporale si estetice, precum si alimentatia. Asa a luat nastere bucataria SPA (Wellness Cuisine), bazata pe fructe de mare si fructe si legume proaspete. In general, ea include ingrediente dietetice si care nu au fost supuse unui proces de preparare care duce la alterarea componentilor nutritivi.

Frecventarea unui SPA iti ofera timp pentru tine insuti, pentru a te relaxa, a te revigora si a lua o pauza de la stresul cotidian si, nu in ultimul rand, pentru a te rasfata. Experienta Spa incepe chiar de la intrarea intr-un astfel de centru prin atmosfera pe care o degaja: muzica, arome, decor, lumina. Acesta atmosfera iti trezeste toate simturile, fara a le agresa insa. Intalnesti aici forma cea mai blanda si armonioasa de sunete, culoare, aroma de ceai, esente naturale, parfumuri, lumina, texturi si culoare. Odata ce ai patruns in sala de tratament, ai de a face cu uleiuri, creme, paste calde si alte ingrediente delicioase care te fac sa continui experienta multisenzoriala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button